נגישות

החייאת תינוקות

כאשר התינוק מפסיק לנשום משמעות הדבר שחמצן אינו מגיע למוח ולאיברי גופו האחרים ובניהם בלב.

כתוצאה מכך חדלים להרגיש את דופק התינוק. תינוק אינו יכול להישאר ללא חמצן יותר מארבע דקות. מעבר לשש דקות נגרם נזק בלתי הפיק למוחו, ולכן לזמן התגובה יש חשיבות עליונה במקרים של החייאה.

החייאה- מה עושים?

השכיבו את הילד או התינוק על משטח כשראשו מוטה אחורה והפה בזווית של 90 מעלות. יש לשים לב לא להטות את הראש בזווית חדה מידי אחורה, משום שקנה הנשימה של התינוק גמיש מאוד והוא עלול להיחסם. כיוון שראשו של התינוק גדול יותר יחסית לגופו, כשהוא שכוב נוצרת קשת טבעית בגבו. עלינו לשים יד תחתיו ולתמוך בשכמות כדי לוודא שראשו מורם בזווית נכונה ומבטו מופנה כלפי מעלה.

לאחר שהתינוק שכוב וראשו מוטה, יש לבדוק אם הוא נושם. קרבו את ראשכם אל פיו של התינוק ובדקו אם יש יציאה וכניסה של אוויר ואם בית החזה עולה ויורד. אם אתם חשים שהתינוק אינו נושם, יש לבצע הנשמה.

כסו עם הפה שלכם את פי התינוק ואפו ונשמו לתוכם. נפח הנשימה צריך להיות כזה שאינו עולה על נפח חלל הפה של התינוק. כיוון שריאותיו של התינוק קטנות, הנשמה חזקה מידי עלולה לפוצץ אותן. יש להנשים את התינוק רק באוויר הממלא את חלל הפה שלנו ולא לקחת אוויר מהריאות לפני ההנשמה.. תוך כדי ההנשמה יש להסתכל על בית החזה של התינוק, ואם רואים עלייה קלה של בית החזה יודעים שהכנסנו כמות מספקת של אוויר. בשום אופן אין לגרום לבית החזה להתנפח. אחרי שתי הנשמות בדקו אם יש דופק בזרוע הפנימית של התינוק. בדיקת דופק אצל מבוגר נעשית בצוואר, אך כאשר בודקים את דופק התינוק אפשר גם לשים יד על הלב ולחוש אותו, משום שלב התינוק גדול ביחס לגופו וניתן להרגיש את פעימותיו. אם חשים את דופק התינוק, השלב הבא הוא להנשים את התינוק במרווחים של שלוש שניות בין הנשמה להנשמה.

אם התינוק עדיין אינו נושם, יש צורך בעיסוי לב. תומכים את עורף התינוק עם היד כדי להגביה את ראשו ומניחים אצבע בין שתי הפטמות של התינוק.

מוסיפים שתי אצבעות עוקבות למרכז בית החזה, כשהן מקופלות מעט. עכשיו מרימים את האצבע הראשונה ומבצעים את הלחיצות רק בשתי האצבעות הנותרות, כשהן מקופלות מעט. הלחיצות צריכות להיעשות באופן עדין ביותר וממוקד ולא באגרסיביות.

לאחר מכן ממשיכים להנשים את התינוק בקצב של הנשמה אחת ואחריה חמש לחיצות עדינות.

חוזרים על הפעולה במשך דקה, ולאחר מכן שוב בודקים את דופק התינוק.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

הנרייטה - מועדון נשים ויולדות כאן בשבילכן