נגישות

עמותת הבוגרים

בשנת 1941 נכנסתי ללמוד בביה"ס לאחיות של הדסה, מאז הדסה היא משפחתי השנייה. עקבתי בעיון אחר התפתחותה, ותרומתה הגדולה למדינתו, אני גאה ואסירת תודה על כך שניתנה לי ההזדמנות להיות שותפה ולתרום את חלקי הצנוע להתפתחות זו. מערכת הבריאות שהסיעוד הוא חלק ממנה, התאימה את פעולותיה להישגים המדעיים מחד ולשינויים החברתיים מאידך.

האחות שנתפסה בימים עברו רק כיד ימינו של הרופא, הפכה את עשייתה לייחודית ועצמאית. היא היוזמת הליכי קידום בריאות ומשמרת אותם הן לגבי הפרט והן לגבי הקהילה. זו הבוגרת של היום של ביה"ס לאחיות שנוסד ב- 1918 ע"י נשות ארגון הדסה של ארה"ב, שהיה לביה"ס היהודי הראשון בארץ ישראל והיחידי עד 1936.

ב- 1975 הפך ביה"ס למוסד אוניברסיטאי שבוגריו זוכים לתואר בוגר אוניברסיטה בסיעוד. לאחרונה חגגנו עשור להקמתה של התוכנית לתואר מוסמך בסיעוד שמטרתו ללמד אחיות לשלב ידע אקדמי ומיומנויות קליניות לתוך העשייה הסיעודית, ולהכשיר אחיות לרמה של מומחיות קלינית בשלושה תחומים: גריאטריה –גרונטולוגיה, אונקולוגיה וסיעוד החולה המורכב / טיפול נמרץ.

בברכה,

יהודית שטיינר פרויד, מחזור 1944

דבר העורכת

אנו מברכים על הופעתה של המהדורה האלקטרונית של

"דבר הבוגרים" המתפרסמת באתר האינטרנט של בית הספר לסיעוד.

"דבר הבוגרים" יוצא לאור פעמיים בשנה, בסתיו ובאביב והוא מהווה אמצעי תקשורת בין הבוגרות והבוגרים לבין בית הספר. העיתון מספק מידע על הנעשה בבית הספר כמו גם בסיעוד בכלל ובהדסה בפרט, דרך מאמרים, ראיונות, או באמצעות סיפוריהן/ם האישיים של הבוגרות/ים. כך אנחנו נחשפים לעשייה מקצועית פורה, דינאמית ומתפתחת שלעולם אינה שוקטת על שמריה, ומתוודעים למגמות, לחידושים ולמחקר הנעשה בחינוך ובשירות.

פרסום העיתון באתר בית הספר יביא לחשיפתו לקהלים רחבים יותר ולא רק למי שחברים בארגון הבוגרים, ואולי ישפיע על בוגרים ובוגרות חדשים להצטרף ולהיות פעילים בארגון.

זו גם ההזדמנות שלי לפנות אליכם בוגרי ובוגרות ביה"ס, לתרום ולהעשיר את העיתון, אם יש בידיכם חומר מעניין: מחקר, עשייה ייחודית, פרויקט שאתם שותפים בו, אנא שילחו אלינו לכתובת: [email protected]. כמו כן, נודה לכם אם תיידעו אותנו לגבי מפגשי בוגרים שהתקיימו, או עתידים להתקיים.

בברכה,

אורה לוי

"דבר הבוגרים" איננו עיתון מדעי, לכן אנחנו לא מפרסמים מאמרים מדעיים מלאים. נשמח לקבל תקצירים מורחבים של מאמרים, מחקר, פרויקט, סיפור על שירות ייחודי או חדשני, שבו יש לאחות תפקיד ייחודי ומשמעותי, סיפורים אישיים על תרומה ייחודית מקצועית, התנדבותית או אחרת, בארץ או בחו"ל.

אורך המאמר בין 400-800 מילים, ללא רשימה ביבליוגרפית.

החומרים הנשלחים אלינו עוברים עריכה לפני פרסומם.