נגישות

שמירת הריון

מהי שמירת הריון?

לפי הגדרת ביטוח לאומי "שמירת הריון משולמת לאישה עובדת שנאלצה להיעדר מעבודתה בזמן ההריון עקב סיכון רפואי לה או לעובר, הנובע מן ההריון; או עקב סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה, המסכנים את האישה או את עוברה בשל היותה בהריון, ולא נמצאה לה עבודה חלופית מתאימה במקום העבודה. הגמלה נועדה לפצות את האישה על אובדן שכרה בזמן היותה בשמירת הריון".

אין כל קושי בהריון מצדיק מתן שמירת הריון. בכדי לקבל תנאי זכאות האישה צריכה לעמוד בכמה קריטריונים והם:

תנאי ראשון:

תושב/ת ישראל

תנאי שני:

את עובדת שכירה או עובדת עצמאית, ושילמת דמי ביטוח לאומי עבור 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום שבו הפסקת לעבוד עקב שמירת ההריון

תנאי שלישי:

סיכון לאישה או לעובר - אולצת להיעדר מעבודתך בזמן ההריון עקב סיכון רפואי לך או לעובר, הנובע מההריון.

אינך יכולה להמשיך לעבוד בגלל שסוג העבודה, מקום העבודה או אופן ביצוע העבודה, מסכנים אותך או את העובר, ולא נמצאה לך עבודה חלופית מתאימה במקום עבודתך.

תקופת השמירה הראשונה צריכה להיות 30 יום רצופים לפחות. אם קיימת הפסקה בשמירת ההריון, כל תקופה נוספת של שמירת הריון צריכה להיות 14 יום לפחות.

שמירת הריון למשך פחות מ-30 יום

אם היית בשמירת הריון פחות מ-30 יום, תוכלי להיות זכאית לקצבה אם מתקיימים כל התנאים האלה:

ניתנה לך שמירת הריון ל-30 יום לפחות.

אושרה לך על ידי המוסד לביטוח לאומי גמלה לשמירת הריון לתקופה של 30 ימים לפחות, אולם הלידה או הפסקת ההריון התרחשו לפני שחלפו 30 ימים.

לתשומת לבך, רופא גניקולוג מומחה מטעם הביטוח הלאומי בודק שהסיבה לבקשה לשמירת הריון היא בהתאם לחוק. הרופא יכול לבקש הבהרות ופרטים בכל הנוגע לאישור הרפואי. אם הסיבות הרפואיות אינן מצדיקות שמירת הריון, או שסוג העבודה או עיסוקה של האישה אינם מהווים סכנה לאם ולעובר לפי החוק, הרופא יכול לא לאשר את תביעתך.

תנאי רביעי:

יציאה לחו"ל בתקופת שמירת ההריון שוללת את הזכאות לקצבה.

תנאי חמישי:

הקצבה לשמירת הריון תשולם לך, רק אם את לא מקבלת תשלום מגורם אחר עבור ימי שמירת ההריון, כמו ימי מחלה מהמעסיק, ביטוח מהמעסיק וכו'.

הרופא ימליץ על שמירת הריון כאשר:

חלטה על הפסקת עבודה ויציאה לשמירת הריון, תוחלט במקרה של הריון בסיכון, כאשר עבודה במהלך ההריון עלולה לסכן את ההריון אף יותר. בין המקרים: שליית פתח, סכנה ללידה מוקדמת, אי ספיקת צוואר הרחם, רעלת הריון, היפרדות שליה, יתר לחץ דם ועוד. גם הריון מרובה עוברים נחשב הריון בסיכון, ובמקרים מסוימים תיתכן המלצה על שמירת הריון.

מצבים נוספים שבהם תיתכן המלצה על שמירת הריון הם כשהעבודה עצמה או מיקומה עלולים לסכן את ההריון כגון עבודה שבה מושקע מאמץ פיזי רב או שבמקום קיימת קרינה, ובמקרים של בעיות רפואיות של האם שמוחמרות בעקבות ההריון, כגון פריצת דיסק.

מה עושים בשמירת הריון?

שמירת הריון מתבטאת במנוחה רבה בבית ומעקב רפואי צמוד. במקרים מסוימים בהם יש החמרה במצב הבריאותי של האם או העובר שבשל כך האישה נכנסה לשמירת הריון, יוחלט על אשפוז בבית החולים. במקרים מסוימים בהם האישה נמצאת בסיכון גבוהה הרופא יחליט על מנוחה ושכיבה בכל תקופת שמירת ההריון, אולם ברוב המקרים מדובר על מנוחה בלבד והימנעות מפעולות מאומצות כולל העשייה בבית.

באיזה שלב של ההריון את? היכנסי למידע נוסף במחשבון הריון >>