נגישות

טיפול בתינוק

במהלך האשפוז יינתנו העתק תעודת הלידה של התינוק, אישור לידה עבור מקום העבודה. מענק הלידה מופקד ישירות לחשבון הבנק של היולדת, במשך החודש הראשון שלאחר הלידה. כל מסמך, בדיקה או מעקב שנעשו בתקופת ההריון אבל לא בבית החולים הדסה, יוחזרו ליולדת לפני שחרורה.

בדיקות שבוצעו בהדסה מצורפות לגיליון הרפואי ונשארות בבית החולים. בדיקות ליילוד כמו אולטרה-סאונד, אקו לב, שמיעה, שדורשות המשך מעקב נמסרות ליולדת.

טיפים לרחיצת התינוק:

מומלץ לרחוץ תינוק פעם ביום (גם בחורף). את שעת הרחצה בחרו לנוחיותכם. השתדלו לעשות אמבטיות ראשונות בנוכחות אדם נוסף לצורך עזרה ותמיכה.

שעת הרחיצה:

אפשר לרחוץ את התינוק בכל שעה שנוחה לכם, אולם מומלץ לרחוץ לפני הארוחה במשך 6 החודשים הראשונים על מנת למנוע הקאה/ פליטה מיותרת.

לפני הרחיצה הראשונה

הכינו בהישג יד את הציוד הדרוש לטיפול בתינוק במהלך הרחיצה.

טמפרטורת המים:

טמפרטורת המים נמדדת בחלק הפנימי של האמה או במרפק ורצוי שתהיה כ-37 מעלות. אם את זקוקה להדרכה ברחיצה וטיפול בתינוק, אחיות המחלקה עומדות לרשותך להדריך אותך בעקרונות האחיזה הנכונה והבטיחותית של תינוקך.

אופן הרחיצה:

רחצו מהאזור הנקי לנקי פחות, כלומר מכיוון הראש אל הפנים, לצוואר ולגוף כלפי מטה. אם התינוק נתן צואה מיד לפני הרחיצה, דאגו לנקות את ההפרשות מגופו בעזרת מגבונים לחים על מנת להבטיח שהמים בהם אתם משתמשים לרחיצה יהיו נקיים.

ניקוי אוזניים:

ניקוי אוזניים (אפרכסת) ונחיריים ייעשו בעזרת חיתול בד. אין להשתמש בקיסמים!! למעט קיסמים בעלי מבנה מיוחד שמותאמים לניקוי אוזניים של תינוק.

ניקוי עיניים:

ניקוי עיניים ייעשה בספוגיות צמר גפן לחות (רטובות במים רגילים מהברז) אחת לכל עין מהצד החיצוני של העין כלפי פנים לכיוון האף. לניקוי חוזר השתמשו בפיסות צמר גפן נקיות.

ניקוי הטבור:

את הטבור מותר להרטיב במים זורמים, גם עם סבון ובתנאי שהכל נשטף מיד. לאחר הרחצה - ייבוש במגבת, אח"כ בספוגית עם וי-טבור (אלכוהול 70% + כלורקסידין גלוקונט 0.5%). יש להקפיד לנקות את שורש הטבור וסביבו. בכל החתלה יש לחזור על הניקוי באלכוהול עד הנשירה וכל עוד יש הפרשה. האלכוהול עוזר לחטא ולייבש את הטבור. הנשיר המתרחשת תוך שלושה שבועות.

האזור הגניטלי (אברי המין):

בנים-  יש לנקות מתחת ומסביב לפין ולאשכים.

בנות- יש לנקות בין השפתיים ולהקפיד לנקות מקדימה לכיוון פי הטבעת.

מיטת תינוק:

הצורך במיטת תינוק קיים, אבל לא הכרחי בתחילת הדרך. ניתן להשכיב את התינוק בעריסה או בעגלת תינוק, ובתנאי שהיא בטוחה ועם תו תקן! מומלץ להשאיר את התינוק בקרבת האם כדי להקל ולענות על צרכי שניכם.

ביגוד:

כל תינוק זקוק לטיטולים, גופיות, מכנסיים עם רגליות, בגד עליון נוסף (לפי בחירתכם), כובע ושמיכה, התאימו רכשה זו לפי עונות השנה.

כלי רחצה:

תזדקקו לאמבטיה לתינוק, סבון המתאים לתינוק, ומגבת רכה.

אוכל - לאם שאינה מניקה:

אם אינך מניקה עליך לרכוש בקבוקים ופטמות לפי בחירתך. לא לשכוח את המברשת לניקוי פטמות ובקבוקים.

מגש טיפולים:

צריך לכלול בקבוק אלכוהול 70% אפשר עם כלורהקסידין גלוקונט 0.5% הדרוש לטיפול בטבור, צמר גפן לניקוי הטבור, משחה לישבנו של התינוק במידה והעור אדום או מגורה.

ציוד מומלץ:

מומלץ להשתמש במד חום קיר, צמוד למיטת התינוק לפיו תוכלו לדעת מהי טמפרטורת החדר בסביבתו של התינוק ולווסתה בהתאם (טמפרטורת החדר מומלצת 22-26 מעלות)

כסא בטיחות לרכב:

חובה שהתינוק ייסע ברכב כשהוא בכסא בטיחות. אין להוציא את התינוק מבית החולים, אלא בכסא המיועד לתינוק ברכב מנועי - חשוב שלכסא יהיה תו תקן ישראלי ותאריך בתוקף. יש לחגור את התינוק כך שהמרווח בין גוף התינוק לרצועות לא יעלה על 2-3 ס"מ.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

הנרייטה - מועדון נשים ויולדות כאן בשבילכן