נגישות

תשובות לשאלות שכיחות

מתי להניק את התינוק ולכמה זמן?
התינוק רוצה את מה שהוא צריך. הוא יביע את רצונו לאכול על ידי הבאת ידיו לפיו, תנועת "חיפוש", ולבסוף גם בכי. התחילי להניק כשאת מזהה את סימני הרעב, עוד לפני שהוא בוכה. תני לו לינוק עד שיסיים.
איך אדע שהוא מסיים?
גוף התינוק השבע הוא רפוי, נינוח, התינוק מנומנם, "שיכור ולא מיין". כשיסיים בשד הראשון הוא ישחרר את הפטמה מפיו. זה הזמן לאפשר לו להוציא אוויר, ולהציע לו את השני. מומלץ להציע שני שדיים בכל ארוחה, במיוחד בימים הראשונים.
לפעמים נדמה שהוא "סתם" מוצץ?
תינוק לא "סתם" מוצץ. לעיתים הוא מוצץ את השד למרות שאינו מקבל חלב באותו הזמן. מטרת המציצה הזו היא להעלות את רמת ההורמונים מיצרי החלב אצל האם ולגרום לכך שהיא תיצור די חלב בעבור. זאת הסיבה שמומלץ להימנע ממוצץ בחודש הראשון לחיים עד שתנובת החלב מתבססת היטב.
איך אדע כמה חלב התינוק קיבל?
הדרכים לדעת שתינוקך יונק היטב הן רבות: תינוק: 6-5 חיתולים רטובים ביממה, החל מהיממה החמישית. 2 יציאות ביממה לפחות (יכולות להיות יציאות רבות אצל תינוק יונק). סימני רעב-שובע. עליה במשקל (מהיום השלישי לחיים). שומעים את התינוק בולע. האם: צימאון בזמן ההנקה. תחושות התכווצויות של הרחם. מלאות בשד לפני ההנקה. תחושות הקלה לאחר ההנקה.
האם נכון שההנקה כרוכה בכאב?
הנקה אינה אמורה להיות כרוכה בכאב. הנקה היא חוויה נעימה לאם ולתינוק. יחד עם זאת, בתקופה הראשונה ייתכן וההנקה תלווה באי נוחות ורגישות של הפטמות. אי הנוחות חולפת עם הנקה נכונה (תוך שתי דקות מתחילת ההנקה).
האם עלי ללבוש חזייה בתקופת הנקה?
אין חובה ללבוש חזייה אלא לפי נוחיות היולדת. אם בחרת ללבוש חזייה, יש להקפיד על חזייה הולמת מכותנה, המספקת תמיכה טובה, ללא לחץ על השד. ניתן לרכוש חזיות הנקה בבית החולים. לנוחיותך, שלוש פעמים בשבוע עוברת מוכרת מנוסה עם מגוון דוגמאות של חזיות הנקה בחדרי הלידות. עסקת רכישה היא עניין פרטי שבין היולדת למוכרת ובית החולים אינו צד מעורב.
מה אסור לאכול בתקופת הנקה?
בתקופת ההנקה מותר לאכול הכל. מומלץ להפחית בקפאין ולהימנע מאלכוהול. במשפחות הידועות כסובלות מרגישויות לסוגי מזונות יש לשים לב להשפעתם על התינוק היונק. מומלץ לשתות לפי תחושות צמא. אין צורך בהגברת שתייה.
האם זה בסדר שהתינוק פולט?
תינוק יכול לפלוט תוך כדי הוצאת אוויר, הן ביניקה והן בהאכלה מבקבוק. הפליטות הן דבר טבעי, עד גיל שישה חודשים. במקרה של הקאות יש לפנות לרופא. תינוקות במשקל לידה קטן מ- 2500 גר' יונקים ו/או מקבלים תוספת של כל שעות בזמנים קבועים. לשאר התינוקות, שעות ההנקה הן כאמור לפי לוח זמנים של 4-3 שעות, בהתאם למשקל הלידה. כל אחות במחלקה היא מקדמת הנקה ותדריך אותך בשלבי ההנקה הראשוניים. כדי להגיע לחוויית הנקה מוצלחת ומספקת. אנא פני אליה בכל שאלה ובקשה. יולדת שתינוקה אינו לצידה ומעוניינת להניק שלא לפי לוח הזמנים, יכולה לעשות זאת בתיאום עם מחלקת תינוקות כולל הנקה בלילה. בין השעות 06:00-01:00 ההנקה מתאפשרת לפי בחירתה ורצונה של היולדת במחלקת תינוקות.
איך אדע אם משקל התינוק תקין?
במקרים בהם יש ספק אם התינוק מקבל מספיק חלב ביניקה, עורכים "שקילת ניסיון". שוקלים את התינוק לפני ואחרי ההנקה, כמדד אובייקטיבי להחלטה על הצורך בתוספת חלב. לכל יילוד תיתכן ירידה של כ- 10% ממשקלו ביומיים הראשונים, ורק אחר כך מתחילה בעלייה במשקל. אם הירידה חורגת מתחום הנורמה, מנחים את האמא להניק לעיתים קרובות יותר, אפילו כל שעתיים. הדרכה אישית תקבלי מהאחות לאחר התייעצות והנחייה של הרופא. החלטה על תוספת חלב במצבים חיוניים היא על פי הוראות הרופא או האחות
מה קורה עם מתעוררות בעיות בהנקה?
לאחר הסתגלות הדדית של האם והתינוק, ההנקה הופכת לחוויה מיוחדת ומספקת ולחלק טבעי של הפעילות היומיומית. ברוב המקרים הבעיות המתעוררות בהנקה ניתנות לפתרון בעזרת ייעוץ וליווי מקצועי. ההנקה מתבצעת לפי דרישת התינוק ולפחות כל 4-3 שעות. אנו ממליצים על הנקה תכופה, כולל גם בלילה. שעות ההנקה נקבעות לפי צורכי התינוק: תינוקות במשקל לידה קטן מ- 2500 גר' יונקים ו/או מקבלים תוספת של כל שעות בזמנים קבועים. לשאר התינוקות, שעות ההנקה הן כאמור לפי לוח זמנים של 4-3 שעות, בהתאם למשקל הלידה. כל אחות במחלקה היא מקדמת הנקה ותדריך אותך בשלבי ההנקה הראשוניים. כדי להגיע לחוויית הנקה מוצלחת ומספקת. אנא פני אליה בכל שאלה ובקשה. יולדת שתינוקה אינו לצידה ומעוניינת להניק שלא לפי לוח הזמנים, יכולה לעשות זאת בתיאום עם מחלקת תינוקות כולל הנקה בלילה. בין השעות 06:00-01:00 ההנקה מתאפשרת לפי בחירתה ורצונה של היולדת במחלקת תינוקות.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

הנרייטה - מועדון נשים ויולדות כאן בשבילכן