נגישות

חשוב לדעת

עד מתי להניק?

לפי המלצות משרד הבריאות הנקה בלעדית או שליטה (הזנה בחלב אם כמקור מזון עיקרי, תוספי תזונה, והמשך הנקה וטעימות מזון בכמות קטנה) רצויה עד סביבות גיל 6 חודשים בתוספת מזון משלים לחלב אם עד גיל שנה ואף יותר מכך, כל עוד ההנקה מתאימה לאם או לתינוק.

*מומלץ כי כל התינוקות יתחילו בהזנה משלימה בסביבות השבוע ה - 26 לחיי התינוק (6 חודשים). החשיפה למזון משלים לחלב אם לא תתבצע לפני השבוע ה- 17 לחיי התינוק (4 חודשים)

מנוחה:

לאחר הלידה חשוב להקפיד על מנוחה שלמה, ולכן כדאי שתארגני את זמנך באופן שיאפשר כמה שעות שינה במהלך היום. גם שעה-שעתיים של מנוחה יסייעו לך להימנע מלחצים וממצבי רוח ירודים, ותתרום לשקט הנפשי שלך בעת ההנקה.

שתייה:

בתקופת ההנקה חשוב שתשתי לרוויה ותקפידי על צריכה מרובה של מים. רוב הנשים לאחר לידה מטילות שתן בכמות של 8-12 כוסות ביממה, ולכן יש צורך להשלים לאחר הלידה את כמות הנוזלים לגוף.

מלאות ולא גודש:

אם את מרגישה תחושת מלאות בשדיים, סימן שאת מתקדמת בדרך הנכונה. תחושה זו היא נורמלית לחלוטין, ומופיעה בדרך כלל בין היום השלישי ליום החמישי לאחר הלידה. תחושת המלאות מופיעה כתוצאה מייצור מוגבר של חלב, ויש להבדילה ממצב של גודש בשדיים. תחושה זו מאופיינת ברגישות, בחום ובתחושה של כובד באזור השד. תופעה זו עלולה להיות מכאיבה, אך זכרי כי זוהי תוצאה של הגברת אספקת הדם לשד, המביאה לידי הגדלת כמות החלב. במקרה שאת סובלת מהתופעה, המשיכי להניק על פי צורכי התינוק, ועם הזמן יתאזן גופך בהתאם לכמות החלב הנדרשת. אם מופיעים סימנים כגון: אודם, היווצרות גושים, פצע בפטמה או חום 37.8 עליך לפנות אל הרופא המטפל.

חזרה לגזרה המקורית:

לאחר הלידה, נשים רבות משקיעות אנרגיה ומאמץ רב בניסיונות לחזור מהר ככל האפשר לגזרתן המקורית, טרם ההיריון. מאמץ זה יכול להתגלות לך כמלחמה עיקשת נגד הקצב הפנימי של הגוף, ועל כן מומלץ להימנע מפעולות קיצוניות. כדי שתוכלי לחזור לגזרתך המקורית בצורה נכונה ובריאה, חשוב כי תקדישי לנושא מאמץ מבוקר שיותאם לצרכי הגוף ולקצב התאוששותו לאחר הלידה. זכרי כי תזונתך משפיעה על תזונתו ובריאותו של תינוקך, ועל כן חשוב כי תקפידי על תזונה נכונה, מבוקרת ומאוזנת עבורך.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

הנרייטה - מועדון נשים ויולדות כאן בשבילכן